Eilen metsästä löytyi kuitenkin vielä hurjasti kantarelleja ja suppilovahveroita, joten tänään herkuttelin sienitäytteisillä kesäkurpitsoilla.
1 kesäkurpitsa
n. 300g sieniä, esim. kantarelleja ja suppilovahveroita
½ sipuli
1 prk smetanaa
öljyä
suolaa
sitruunapippuria
pizzamaustetta (basilika, kynteli, timjami, oregano, rosmariini, minttu)
- Pese ja halkaise kesäkurpitsa.
- Kaiva lusikalla kesäkurpitsan sisältöä pois ja sekoita se pieneksi pilkottujen sienien ja sipulin kanssa.
- Paista sieniä, sipulia ja kesäkurpitsaa öljyssä noin 10 minuuttia. Niin, että neste haihtuu suurimmaksi osaksi.
- Mausta.
- Anna täytteen jäähtyä hetki, jonka jälkeen lisää purkki (120g) smetanaa joukkoon.
- Täytä kesäkurpitsan puolikkaat ja ripottele päälle juustoraastetta, esimerkiksi emmental.
- Paista 200C-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä pintaan.
- Tarjoile esimerkiksi spagetin ja vihreän salaatin kanssa.
Kesäkurpitsan koosta riippuen täytettä voi jäädä yli, mutta sen voi hyödyntää vaikkapa leivän päällä iltapalaksi.
Niin kiva ku löysin sun blogin. En oo kasvissyöjä, mut mua kiinnostaa tosi paljon tehä erilaisia kasvisruokia ja täältä saa tosi paljo inspistä ruuanlaittoon <3 Jään seurailemaan
VastaaPoistaruusujenenkeli.blogspot.fi
Tosi kiva kuulla! Tervetuloa mukaan <3
Poista