Sivut

maanantai 30. lokakuuta 2017

TOMAATTINEN KIKHERNEKEITTO

tomaattinen kikhernekeitto

2rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
2 perunaa
1 purkki luomu kikherneitä (400/240g)
1 tölkki yrttitomaattimurskaa (370g)
3kpl jumbo herkkusieniä
0,8l vettä
1rkl sokeria
1 kasvisliemikuutio
1tl sriracha-kastiketta
1rkl sitruunamehua
mustapippuria


  • Pilko sipuli, valkosipulin kynsi, porkkanat, perunat ja herkkusienet haluamasi kokoisiksi.
  • Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki rypsiöljyssä.
  • Lisää porkkanat, perunat, tomaattimurska, sokeri, kasvisliemikuutio ja vesi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  • Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne keittoon. Lisää myös herkkusienet, sriracha, sitruunamehu ja mustapippuri.
  • Anna kiehua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia.
  • Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
Erityisen hyvältä keitto maistuu tuoreen leivän kanssa ja halutessaan valmiin annoksen päälle voi laittaa vielä lusikallisen smetanaa tai ranskankermaa! (Vegaaninen vaihtoehto esim. Oatlyn fraiche)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti