Sivut

torstai 22. maaliskuuta 2018

PUNAKAALIPIIRAKKA

piirakka

Suolainen piirakkapohja

3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
150g voita
½dl kylmää vettä

  • Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
  • Nypi voi jauhoihin ja lisää lopuksi kylmä vesi.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Voitele piirakkavuoka ja jauhota korppujauhoilla.
  • Painele piirakkataikina vuokaan.
  • Esipaista 200C-asteessa 10 minuuttia.

suolainen piirakka

Täyte

öljyä paistamiseen
n. 350g punakaalia
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
loraus valkoviinietikkaa

1dl kermaa
1 kananmuna

valkosipulituorejuustoa

  • Suikaloi kaali ja keitä kiehuvassa vedessä 5-10 minuuttia.
  • Pilko sipuli ja paista öljyssä sipulia ja kaalia noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi loraus valkoviinietikkaa.
  • Laita täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmuna ja kaada seos piirakan päälle. Lisää lopuksi pinnalle valkosipulituorejuustoa.
  • Paista 225C-asteessa noin 20 minuuttia.
punakaalipiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti