Sivut

perjantai 20. huhtikuuta 2018

PARSAA, SAVUTOFUA & HOLLANDAISEKASTIKETTA

Parsakausi on korkattu täälläkin ja itse asiassa ensimmäistä kertaa ikinä! Tankoparsa maistui spagetin, savutofun ja hollandaisekastikkeen kera. Annoksen päälle ripottelin vielä hieman mustapippurirouhetta.

tankoparsa

Pannulla paistettu tankoparsa
  • Taivuta parsaa molemmista päistä. Näin parsa katkeaa oikeasta kohdasta, sillä tyvi on kova ja puumainen.
  • Kuumenna pannulla pieni tilkka rypsiöljyä ja lisää parsat. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, niin että nuput saavat vähän väriä. Kääntele parsoja paiston ajan.

Paistettu savutofu
  • Viipaloi n. 1cm paksuisia siivuja ja halkaise siivut vielä pituussuunnassa.
  • Kuivata tofua hetki talouspaperin välissä. Päällä voi käyttää painoa.
  • Kuumenna rypsiöljyä ja paista tofusiivuja miedolla lämmöllä pari minuuttia per puoli.

Hollandaisekastike

100g  voita
2 keltuaista
1rkl etikkaa
2rkl vettä
1rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria

  • Sulata voita kattilassa kunnes se alkaa erottumaan. Ota kirkas voi talteen.
  • Sekoita keltuaiset, valkoviinietikka ja vesi pienessä kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten. Siirrä kattila pois liedeltä, kun seos on vaahtomaista.
  • Lisää kirkas voi koko ajan sekoittaen.
  • Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla.
parsapasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti