Parsakausi on korkattu täälläkin ja itse asiassa ensimmäistä kertaa ikinä! Tankoparsa maistui spagetin, savutofun ja hollandaisekastikkeen kera. Annoksen päälle ripottelin vielä hieman mustapippurirouhetta.
Pannulla paistettu tankoparsa
- Taivuta parsaa molemmista päistä. Näin parsa katkeaa oikeasta kohdasta, sillä tyvi on kova ja puumainen.
- Kuumenna pannulla pieni tilkka rypsiöljyä ja lisää parsat. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, niin että nuput saavat vähän väriä. Kääntele parsoja paiston ajan.
Paistettu savutofu
- Viipaloi n. 1cm paksuisia siivuja ja halkaise siivut vielä pituussuunnassa.
- Kuivata tofua hetki talouspaperin välissä. Päällä voi käyttää painoa.
- Kuumenna rypsiöljyä ja paista tofusiivuja miedolla lämmöllä pari minuuttia per puoli.
Hollandaisekastike
100g voita
2 keltuaista
1rkl etikkaa
2rkl vettä
1rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria
- Sulata voita kattilassa kunnes se alkaa erottumaan. Ota kirkas voi talteen.
- Sekoita keltuaiset, valkoviinietikka ja vesi pienessä kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten. Siirrä kattila pois liedeltä, kun seos on vaahtomaista.
- Lisää kirkas voi koko ajan sekoittaen.
- Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti