Sivut

maanantai 18. tammikuuta 2016

Synttäritarjoiluja

Viikonloppu meni omia synttäreitä juhliessa. Tarjolla oli mm. rieskarullia ja couscous-salaattia, joista molemmat keräsi kehuja illan aikana:

Kasvistäytteiset rieskarullat

4 rullarieskaa
1 punainen paprika
½ keltainen paprika
150g fetaa
1/3 ruukku basilikaa
muutama salaatinlehti
3rkl turkkilaista jogurttia
ruohosipulituorejuustoa
  • Pilko paprikat mahdollisimman pieniksi paloiksi, murustele feta ja revi salaatti, sekä basilika.
  • Lisää joukkoon turkkilainen jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
  • Voitele rieskat tuorejuustolla ja levitä täytettä tasaisesti. Ei kuitenkaan aivan reunoille asti.
  • Rullaa rieska kelmun sisään tiukasti. Varo rieskan repeämistä..
  • Anna olla jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  • Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin yhdestä rullasta n. 7 palaa ja työnsin coctail-tikun läpi, jotta rulla pysyisi paremmin kasassa.
kasvisrieskarullat

Couscous-salaatti

7dl couscousta
7dl kasvislientä (+suolaa)
1 punasipuli
1 keltainen paprika
½ kurkku
100g (pakaste)herneitä
60g aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
Oliiveja ja basilikaa oman maun mukaan
  • Kaada couscous kiehuvaan kasvisliemeen (itse lisäsin myös hiukan suolaa) ja anna turvota n. 5 minuuttia.
  • Keitä herneet ja kuullota punasipuli pannulla oliiviöljyssä.
  • Pilko paprikat, kurkku ja aurinkokuivatut tomaatit.
  • Sekoita muut ainesosat jäähtyneeseen ja "hajoitettuun" couscousiin ja koristele oliiveilla ja basilikalla.

couscoussalaatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti