Sivut

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

MUSTIKKAMUFFINIT

Pitkästä aikaa tuli leivottua jotakin, kun äidin pakkasesta löytyi yllättävän monta pussia mustikoita viime syksyltä. Kuorrutteesta tuli melko makeaa, mutta ihana väri piristi muuten mustikasta vähän harmaaksi värjäytyneitä muffineita.

15kpl (keskikokoisia)
50g voita
2 munaa
2dl sokeria
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g mustikoita

Kuorrute
2rkl mustikkamehua
2rkl voita
n. 3dl tomusokeria

mustikkamuffini

  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Lisää maito ja sulatettu voi.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoseos taikinaan.
  • Lisää mustikat.
  • Täytä muffinivuoat n. puolilleen ja paista uunin keskitasossa 225C-asteessa 15 minuuttia.
  • Anna muffinien jäähtyä ja sekoita kuorrutteen aineet.
  • Kuorruta muffinit ja koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti