Sivut

sunnuntai 14. elokuuta 2016

"LINDSTRÖMINPIHVIT"

Lindströminpihvit soijarouheesta
8 pihviä

2 keitettyä punajuurta
2dl soijarouhetta
2,5dl vettä
½ valkosipulinkynsi
½ sipuli
½dl korppujauhoja
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
meiramia
voita/öljyä paistamiseen
  • Keitä punajuuria noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla, poista kannat ja kuori punajuuret.
  • Turvota soijarouhe kiehuvalla vedellä.
  • Raasta punajuuret soijarouheen joukkoon.
  • Lisää korppujauhot, pilkottu valkosipuli ja sipuli. Mausta.
  • Maista ja lisää lopuksi kananmuna.
  • Paista keskilämmöllä noin. 3-5 minuuttia molemmin puolin riippuen pihvien paksuudesta.

Pihvit hajoavat huomattavasti helpommin kuin esimerkiksi tavalliset jauhelihapihvit. Parhaiten pihveistä saa kauniin muotoisia, kun lusikoi pannulle "kasan", jonka litistää paistinlastalla.

Valkosipulikastike

Valkosipulikastike

200g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1tl sokeria
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
tuoretta persiljaa oman maun mukaan

  • Pilko valkosipuli todella pieneksi ja sekoita kaikki ainekset.
  • Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti