Sivut

perjantai 16. syyskuuta 2016

HÄRKISPIZZA

Mitä kaikkea voikaan saada aikaan, vaikka jääkaapista löytyy lähinnä vain valo! Pizzapohja onnistuu hiivan sijaan leivinjauheella ja jatkossa tomaattimurskat jää kaupan hyllylle, kun kerran maistaa itse tehtyä tomaattikastiketta.

1 pieni pyöreä pizza

Pizzapohja

1dl kylmää vettä
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike

1 tomaatti
½ valkosipulinkynsi
½tl sokeria
½tl suolaa
ripaus mustapippuria ja pizzamaustetta

Lisäksi

1,5dl mozzarella raastetta
50g härkistä

  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää puolet jauhoseoksesta veden joukkoon.
  • Lisää öljy ja suola, sekä loput jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile uunipellille pyöreäksi vehnäjauhojen kanssa.
  • Poista tomaatin kanta ja kuori valkosipulinkynsi. Pilko ja sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset esimerkiksi silppurilla.
  • Täytä pizzapohja tomaattikastikkeella, mozzarellaraasteella ja härkiksellä.
  • Paista uunin keskitasolla 200C-asteessa n. 20 minuuttia.
härkispizza


2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa! Härkis on juuri parasta! :-) Sun blogisi on muutenkin tosi hyödyllinen, sillä olen lopettanut kokonaan punaisen lihan syönnin ja tarvitsen vinkkejä ruokiin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härkis on! Helppoa, hyvää ja propsit kotimaisuudestakin vielä. Ja ihana kuulla, että blogi on ollut hyödyksi! <3

      Poista