Sivut

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

KOTIJUUSTO

kotijuusto

3l täysmaitoa
1l piimää
10 kananmunaa
100g voita
2tl suolaa
  • Sekoita kananmunat ja 0,5l piimää.
  • Kaada maito ja jäljelle jäänyt 0,5l piimää suureen (5l) kattilaan.
  • Kuumenna maitopiimäseos lähes kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten reikäkauhalla sekoittaen.
  • Lisää munapiimäseos kattilaan.
  • Sekoita koko ajan huolellisesti pohjaa myöten.
  • Juustomassa alkaa muodostua pinnalle noin 10 minuutin jälkeen. Keitä seosta niin kauan, kunnes se muutaman kerran kuplahtaa.
  • Nosta reikäkauhalla juustomassa toiseen astiaan ja mausta voilla ja suolalla. Suolan määrä kannattaa maistaa omaan makuun sopivaksi.
  • Halutessaan juustoon voi lisätä yrttejä tai esimerkiksi valkosipulia.
  • Painele massa reiälliseen juustomuottiin tai lävikkoon. Reikäkauhalla on hyvä painella.
  • Halutessasi laita vielä paino juuston päälle, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
  • Anna juuston valua jääkaapissa yön yli ja kumoa tarjoiluastialle seuraavana päivänä.
  • Ylijääneen heran voi hyödyntää esimerkiksi sämpylätaikinassa!
kotijuuston tekeminen

kotijuusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti