1l piimää
10 kananmunaa
100g voita
2tl suolaa
- Sekoita kananmunat ja 0,5l piimää.
- Kaada maito ja jäljelle jäänyt 0,5l piimää suureen (5l) kattilaan.
- Kuumenna maitopiimäseos lähes kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten reikäkauhalla sekoittaen.
- Lisää munapiimäseos kattilaan.
- Sekoita koko ajan huolellisesti pohjaa myöten.
- Juustomassa alkaa muodostua pinnalle noin 10 minuutin jälkeen. Keitä seosta niin kauan, kunnes se muutaman kerran kuplahtaa.
- Nosta reikäkauhalla juustomassa toiseen astiaan ja mausta voilla ja suolalla. Suolan määrä kannattaa maistaa omaan makuun sopivaksi.
- Halutessaan juustoon voi lisätä yrttejä tai esimerkiksi valkosipulia.
- Painele massa reiälliseen juustomuottiin tai lävikkoon. Reikäkauhalla on hyvä painella.
- Halutessasi laita vielä paino juuston päälle, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
- Anna juuston valua jääkaapissa yön yli ja kumoa tarjoiluastialle seuraavana päivänä.
- Ylijääneen heran voi hyödyntää esimerkiksi sämpylätaikinassa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti