Sivut

perjantai 3. elokuuta 2018

KESÄPASTA 2.0

Kesän ajan on blogin puolella ollut hiljaista, kun työt ja kesäopinnot ovat vieneet suuren osan ajasta. Nyt tiedossa olisi kuitenkin kolmen viikon loma, mikä sai alkunsa noin tunti sitten, joten enköhän ehdi tännekin kirjoittelemaan useammin.

Hiljaisuus blogin puolella ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö olisi tullut kokeiltua paljon uusia ruokia. Selailin vanhoja julkaisuja ja aika lailla kaksi vuotta sitten olen julkaissut kesäpasta-reseptin. Tänä kesänä pastan kanssa on maistunut mm. pinaatti, joten tässä yksi tämän hetken lemppareistani jakoon!

kasvispasta

2 annosta

150g tagliatelle-pastaa
vettä
suolaa

65g tuoretta pinaattia
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
pari ruokalusikallista pastan keitinvettä
50g fetaa
6 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
mustapippuria

  • Keitä pasta pussin ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä.
  • Kuumenna öljy ja lisää pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet, sekä tuoreet pinaatinlehdet pannulle. Kääntele hetki, kunnes pinaatit "menevät kasaan" ja lisää muutama ruokalusikallinen pastan keitinvettä. Anna muhia pannulla miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti ja mausta ripauksella mustapippuria.
  • Laita lautaselle ensin pasta ja asettele sen päälle paistettu pinaatti.
  • Murenna päälle vielä fetajuustoa, pilkotut kirsikkatomaatit ja tuoreita basilikan lehtiä.
  • Halutessaan annoksen pinnalle voi pirskotella vielä oliiviöljyä.
Pinaattia voi toki käyttää reilumminkin kuin mitä ohjeessa on mainittu, mutta itsellä sattui olemaan juuri tuon verran kerättynä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti