Sivut

maanantai 10. joulukuuta 2018

SUOLAISET JOULUTORTUT: TOMAATTI-MOZZARELLA-PESTO

Facebookin ruokaryhmien mukaan nämä tuntuvat olevan nyt suosiossa erilaisilla täytteillä, joten päätin myös kokeilla! Täytin voitaikinasta muotoillut tähdet tomaatilla, mozzarella ja pestolla, sillä kyseisellä yhdistelmällä ei olla vielä kertaakaan menty vikaan. Puolet tortuista täytin ennen paistoa ja puolet paiston jälkeen. Peston lisäsin molempiin versioihin kuitenkin vasta paiston jälkeen. Itse tykkäsin enemmän paiston jälkeen täytetyistä, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.

suolaiset joulutortut
Täytetty paistamisen jälkeen

voitaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun

mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
vihreää pestoa

  • Leikkaa valmiit taikinalevyt kahteen osaan (neliöiksi), viillä kulmista lähes keskikohtaan asti ja taita jokatoinen kulma keskelle, jotta saat tähden aikaiseksi.
  • Voitele tortut kananmunalla ja täytä halutessasi tässä vaiheessa pieneksi pilkotulla mozzarellalla ja tomaateilla tai vasta paistamisen jälkeen.
  • Paista uunin keskitasolla 225C-asteessa n. 10-15 minuuttia.
  • Anna torttujen jäähtyä hetki ja täytä mozzarellalla ja tomaateilla, mikäli et täyttänyt ennen paistoa. Uunissa kohonnutta keskikohtaa voi litistää, jotta täytteet mahtuvat paremmin.
  • Tiputtele lopuksi päälle vihreää pestoa.
tomaatti-mozzarella joulutorttu
Täytetty ennen paistamista

Maukkaan pestoreseptin vuodelta 2015 löydät blogistani täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti