Tässä vegaanisessa salaatissa yhdistyy rapsakka tofu ja pehmeät porkkanasiivut. Nopeasti valmistuva ja täyttävä salaatti sopii hyvin vaikkapa lounaaksi.
75g savutofua
1 porkkana
2rkl oliiviöljyä
jääsalaatinlehtiä
½ tomaatti
pieni pala kurkkua
sipulia
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
- Pilko tofu haluamasi kokoisiksi paloiksi ja painele kuivaksi talouspaperilla. Hyvä keino on kääriä tofut parin talouspaperiarkin sisään ja nostaa esimerkiksi lautanen painoksi.
- Laita tofut kulhoon ja lisää joukkoon 1rkl oliiviöljyä ja mausta ripauksella mustapippuria ja paprikajauhetta. Anna maustua noin puolituntia.
- Kuori porkkana ja höylää se kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi.
- Asettele porkkanasiivut kulhoon, lisää 1rkl oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Tee salaattipohja lautaselle jääsalaatista, tomaatista ja kurkusta.
- Paista porkkanasiivuja pannulla pari minuuttia niin, että ne hiukan pehmenevät.
- Nosta porkkanasiivut salaatin päälle ja siirrä tofu pannulle paistumaan. Anna tofun paistua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia niin, että vaalea pinta saa väriä ja tofusta tulee rapsakkaa.
- Lisää paistetut tofut salaattiin ja pilko lopuksi päälle sipulia, valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti