Sivut

torstai 24. joulukuuta 2015

Joulutunnelmia

Jouluaattoa vietetään tänä vuonna suvun kesken äidin luona, niinkuin muinakin vuosina. Meidän joulussa ruoka on pääosassa ja menu melko perinteinen sisältäen muunmuassa kinkun, laatikoita, kaloja ja erilaisia salaatteja, sekä leipiä. Tänä vuonna ruokailu aloitettiin itsetehdyllä kirsikkaraparperi-liköörillä, joka on kesästä asti odotellut lasipurkissa.


KIRSIKKARAPARPERI-LIKÖÖRI
0,5 kg kirsikoita
1 raparperinvarsi (ohut)
5 dl sokeria
0,5 l kotimaista viljaviinaa


  • Huuhdo kirsikat ja poista niistä kivet, sekä karat.
  • Pilko raparperi pieniksi paloiksi.
  • Kaada lasipurkkiin kirsikoiden ja raparperin päälle viina ja sokeri.
  • Sekoita hyvin, sulje kansi ja anna olla 3-4 kuukautta välillä sekoittaen.
  • Siivilöi likööri ja kaada pulloon. Säilytä kylmässä.






  • Hyvää joulua kaikille lukijoille!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti