Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2016

LAVENTELIPIKKULEIVÄT

Laventeli

n. 20 kpl

120g voita
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl laventelia
1tl sitruunamehua
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon.
  • Lisää laventeli (itse käytin tuoretta, mutta myös kuivattu käy) ja sitruunamehu.
  • Tee haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Itse pyörittelin taikinasta palloja ja litistin pellille kämmenellä.
  • Paista 225C n. 8 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Kuitenkin niin, että reunat saavat vähän väriä.
Laventelikeksit

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva löytää sun blogisi, jään ehdottomasti seuraamaan ja odottamaan innolla uusia reseptejä! :-) Meillä mies on kasvissyöjä, ja vaikka itsekään en punaista lihaa syö / kanaa harvoin, olen melkoisen peukalo keskellä kämmentä uuden keksimisen ja monipuolisuuden kanssa. Kun tähän vielä lisää sen, että mies ikävöi kovasti USA:n monipuolisuutta ruokien suhteen, alkaa meillä olla soppa aika sekoitettuna... :-D

    (Ja pakko mainita vielä sekin, että kiva löytää myös toinen bloggaava kymenlaaksolainen! Tuntuu, ettei meitä ihan kauhean montaa ole, joten hei vaan hei Etelä-Kymenlaaksosta)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Toivottavasti saat blogistani uusia ideoita keittiöön :)

      Ja joo, en ole kyllä itsekkään moneen kymenlaaksolaiseen bloggaajaan törmännyt ja kohta niitä on taas yksi vähemmän, kun tämän kuukauden jälkeen olen taas hämäläinen :D

      Poista