Sivut

keskiviikko 3. lokakuuta 2018

TÄYTETYT MYSKIKURPITSAT

Syksy toi mukanaan kurpitsat, joista yksi oma suosikkini on myskikurpitsa. Yhdistelmällä makea+tulinen+aurajuusto ei voi mennä vikaan!

täytetty myskikurpitsa

1 pieni myskikurpitsa (n.700g)

1 iso keltainen sipuli
1 punainen chili
1rkl öljyä
50g aurajuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria

  • Halkaise kurpitsa ja kaiva siemenet pois lusikalla. (Ennen halkaisua kannattaa leikata kurpitsan molemmista päistä "kannat" pois, jotta kurpitsa on helpompi halkaista.)
  • Viillä veitsellä kurpitsan puolikkaiden sisäpintaan parin sentin syvyistä ristikkokuviota.
  • Voitele kurpitsan sisäpinnat öljyllä ja ripottele suolaa pinnalle.
  • Asettele kurpitsat uunipellille sisäpinta ylöspäin ja paista 200C-asteessa n. 20 minuuttia.

  • Pilko sipuli ja chili pieneksi ja pyöräytä pannulla öljyssä parin minuutin ajan.
  • Koverra kurpitsoista lusikan avulla hedelmälihaa ja sekoita ne sipulin ja chilin joukkoon.
  • Mausta täyte suolalla ja mustapippurilla.
  • Lusikoi täytettä kurpitsan puolikkaisiin.
  • Ripottele lopuksi päälle aurajuustoa ja paista 200C-asteessa vielä n. 30 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

1 kommentti:

  1. Tämä myskikurpitsa on kyllä voittanut minutkin puolelleen, sekä makunsa että hintansa puolesta. Paahdetusta myskikurpitsasta tehty chilillä kruunattu sosekeitto sopii hyvin tällaiselle syyslenssuiselle.

    https://aatenarikka.blogspot.com/

    VastaaPoista