Sivut

perjantai 2. marraskuuta 2018

KURPITSAKAKKU

Kurpitsateema jatkuu, mutta tällä kertaa leivonnan merkeissä. Jos olet porkkakakun ystävä, niin tätä ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla! Vaihtelua saadaan korvaamalla porkkanaraaste myskikurpitsaraasteella. Ohjeesta tulee pellillinen, mutta jos haluat paksumman kakun, niin tee pohja suureen kakkuvuokaan ja puolita kuorrutteen määrä.

kurpitsakakku

5 kananmunaa
3dl sokeria
4dl vehnäjauhoa
1rkl leivinjauhetta
1rkl kanelia
2tl vaniljasokeria
150g voita
1 pieni myskikurpitsa (n. 500g)

Kuorrute
75g voita
300g tuorejuustoa
4dl tomusokeria

Päälle hasselpähkinärouhetta


  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää ne vaahdon sekaan. Kääntele taikinaa kulhossa esim. nuolijan avulla niin, että jauhot sekoittuvat vaahtoon.
  • Poista kannat kurpitsasta, halkaise se ja poista siemenet. Kuori kurpitsa ja raasta.
  • Sulata voi ja sekoita raaste voisulan joukkoon.
  • Lisää kurpitsaraaste taikinan joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200C-asteessa n. 20 minuuttia.
  • Anna kakkupohjan jäähtyä paistamisen jälkeen ja siirry kuorrutteen tekoon.
  • Vaahdota voi ja tuorejuusto kuorrutetta varten. Lisää sekaan tomusokeri ja sekoita hyvin.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
  • Ripottele lopuksi kakun päälle hasselpähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti