Syksy toi mukanaan kurpitsat, joista yksi oma suosikkini on myskikurpitsa. Yhdistelmällä makea+tulinen+aurajuusto ei voi mennä vikaan!
1 pieni myskikurpitsa (n.700g)
1 iso keltainen sipuli
1 punainen chili
1rkl öljyä
50g aurajuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Halkaise kurpitsa ja kaiva siemenet pois lusikalla. (Ennen halkaisua kannattaa leikata kurpitsan molemmista päistä "kannat" pois, jotta kurpitsa on helpompi halkaista.)
- Viillä veitsellä kurpitsan puolikkaiden sisäpintaan parin sentin syvyistä ristikkokuviota.
- Voitele kurpitsan sisäpinnat öljyllä ja ripottele suolaa pinnalle.
- Asettele kurpitsat uunipellille sisäpinta ylöspäin ja paista 200C-asteessa n. 20 minuuttia.
- Pilko sipuli ja chili pieneksi ja pyöräytä pannulla öljyssä parin minuutin ajan.
- Koverra kurpitsoista lusikan avulla hedelmälihaa ja sekoita ne sipulin ja chilin joukkoon.
- Mausta täyte suolalla ja mustapippurilla.
- Lusikoi täytettä kurpitsan puolikkaisiin.
- Ripottele lopuksi päälle aurajuustoa ja paista 200C-asteessa vielä n. 30 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Tämä myskikurpitsa on kyllä voittanut minutkin puolelleen, sekä makunsa että hintansa puolesta. Paahdetusta myskikurpitsasta tehty chilillä kruunattu sosekeitto sopii hyvin tällaiselle syyslenssuiselle.
VastaaPoistahttps://aatenarikka.blogspot.com/