Mustaherukka-valkosuklaafudge
100g valkosuklaata
50g kuivattuja mustaherukoita
2dl kuohukermaa
50g voita
1,5dl sokeria
2rkl hunajaa
- Kuumenna kerma, sokeri ja hunaja kattilassa kiehuvaksi.
- Lisää voi ja anna kiehua hiljaa noin 40 minuuttia. Seos on valmista kun se jähmettyy kylmään vesilasiin tiputettassa.
- Anna seoksen jäähtyä hieman ja vatkaa sekaan valkosuklaa ja mustaherukat.
- Kaada fudge leivinpaperilla vuorattuun pieneen (n. 20x20cm) vuokaan.
- Anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti ja leikkaa veitsellä pieniksi paloiksi.
- Säilytä jääkaapissa.
Makea hunaja-kauraleipä
25g hiivaa
3dl vettä
2dl kaurahiutaleita
4dl vehnäjauhoja
2rkl hunajaa
1rkl rypsiöljyä
- Murenna hiiva lämpimään veteen.
- Lisää hunaja, kaurahiutaleet ja jauhot, sekä lopuksi öljy.
- Anna kohota 20 minuuttia.
- Vaivaa taikina ja muotoile vuoan muotoiseksi (itselläni pyöreä.)
- Anna kohota vielä 40 minuuttia.
- Paista 180 asteessa 40 minuuttia.
Muistakaa käydä myös tsekkaamassa edellisten päivien luukut muista Onni blogeista! Eilinen luukku löytyy Pienen pojan elämää-blogista ja huomenna Eliza does Oz-blogissa jouluisia tunnelmia Australiasta!
Oi nam, näyttävät niin hyviltä, molemmat! Mä olen jostain syystä kuvitellut, että fudge olisi vaikea tehdä itse, mutta tuo ohjehan vaikuttaa tosi näppärältä. Pitää siis laittaa se muistiin ja kokeilla jossain vaiheessa! :)
VastaaPoistaJoo ainoa haaste on oikeastaan vaan tuo keittoajan arvioiminen, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Teki kauppansa sen verta hyvin :)
PoistaOi, kuulostaa molemmat todella hyvältä! Jouluksi en taida ehtiä kokeilla, mutta kyllä nämä varmasti maistuvat myös muulloin :).
VastaaPoistaHunaja-kauraleipä kuulostaa herkulliselta ja resepti näyttää sopivan simppeliltä tälle kotileipurille :) Laitan testiin! Kiitos reseptistä.
VastaaPoista